Промоции

Ползата от силиция

"Никакъв орган не може да съществува без силиций ...". В.И.Вернадски

Учените вече са доказали, че недостигът на силиций води до неприятни последици, като:

*Проблеми с костната тъкан – остеомалация;*Заболявания на хрущялната тъкан (бързото износване на ставите, сухожилията, заболявания на някои органи);*Чревна дисбактериоза и проблеми, свързани с храносмилането;*Нарушения в метаболизма на протеина кератин, който се съдържа в косата, ноктите, зъбите;*Кожни заболявания - огромен списък дерматити от различно естество;*Атеросклероза;*Камъни в жлъчните пътища и бъбреците и т.н.

Също така е известно, че появата на ракови тумори винаги се предшества от намаляване на концентрацията на силиции в тъканите и органите.

И с всичко това, ние губим ежедневно силиций в големи количества: при *средностатистическо* хранене човек губи на ден повече от 9 мг силиций, докато попълването на загубите са в размер на 3-4 мг.

В случай на достатъчен прием на този микроелемент в нашия организъм (вътрешно и външно):*Повишава се общия тонус на организма;*Нормализира се обмяната на веществата; *Намалява се кръвната захар;*Намалява се теглото;*Подобрява се състоянието на вътрешните органи - черен дроб, отделителната система, храносмилателната система; *Намалява се риска от заболявания на сърдечно-съдовата система - атеросклероза, хипертония;*Много бързо се лекуват заболяванията на кожата, зъбите, хрущялните тъкани, косата;*Усилват се естествените защитни сили на организма и се повишава имунитета.

За уникалните почистващи свойства на силиция и неговата способност да предава полезни свойства на водата са написани изключително много трудове.

 

Powered by OpenCart
Complete Foods © 2024