Промоции

Полисорб Плюс като мощен антиоксидант

Ние използваме храна, за да живеем. Хранителните вещества, попаднали в нашия отганизъм, се смачкват, раздробяват, проникнат от червата в кръвта и след това идва най-интересното - те "изгарят". "Горенето" е много важен процес, при който се освобождава енергия. Тази енергия е необходима, за да се поддържа живота. Този, който е учил химия в училище, знае, че без кислород, огънят изгасва. Ето защо горенето е и процес на окисление.

Но кислородът може да бъде различен вид. Единият вид е известният на всички - двуатомната молекула-O2. Другият вид е активния кислород (под формата на пероксиди и свободни радикали). Активен кислород непрекъснато се образува в организма. При нормален метаболизъм активните форми на кислорода изпълняват и полезни функции: мобилизират имунната система, активират йонният транспорт, регулират някои вътреклетъчни сигнални връзки. Но ако пероксидите и свободните радикали се образуват повече от необходимото, естествените антиоксидантни системи на тялото не успяват да ги неутрализират. В резултат на това възниква оксидативен стрес - унищожаване на живите клетки в процеса на окисление.

За развитието на такива заболявания като атеросклероза, хипертония, диабет, болест на Алцхаймер, тумори в голяма степен допринасят активните форми на кислорода, а и процеса на стареене не протича без участието им. Апоптозата е програмирана клетъчна смърт, регулеруема самоликвидация на клетките, след тяхното "износване". При възникване на оксидативен стрес дори и младите клетки умират преждевременно, а обновяването на тъканите е непълноценно, ненавременно. Ето защо болестта и старостта са неизбежните последици от продължителния и силен оксидативен стрес.

Какво да правим, когато кислородът е агресивно настроен към организма?
Изход има. Необходимо е да засилим антиоксидантната система на организма като засилим естествените защитни механизми, а също така, да се разработят нови препарати - мощни антиоксиданти.

Трябва да се отбележи, че антиоксидантите са ендогенни (произведени в организма) и екзогенни (постъпващи в организма чрез храната или под формата на натурални препарати).
Един от най-мощните антиоксидантни препарати е Полисорб Плюс. Този продукт не случайно се нарича мощен антиоксидант. Той е произведен на основата на високоизчистен силициев диоксид с добавяне на янтарна киселина. За продукта силиций с добавена янтарна киселина, трябва да се постави отделно наименование. Като цяло, силицият е вторият най-често срещан минерал на Земята. Подпомага усвояването в нашия организъм на повече от седемдесет витамини и микроелементи, влияе на метаболизма на протеините, мазнините, въглехидратите, участва в синтеза на повечето ензими и хормони. Благодарение на силиция, Полисорб Плюс, като мощен антиоксидант, е ефективен при лечението на много заболявания.

Опростеният механизъм на действие на Полисорб плюс може да се обясни по следния начин. Във водна среда нa повърхността на неговите микрочастици протича процес на преобразуване на активните форми на кислорода до неактивни продукти, които лесно се излъчват от организма.

Важно е да се знае, че много синтетични антиоксиданти, ако се консумират в големи дози, не носят полза, а вредят на здравето, дори усилват действието на активните форми на кислорода. За Полисорб плюс горенаписаното твърдение не се отнася. Той не се абсорбира от стомашно-чревния тракт и напълно в неизменен вид се извежда от организма. Изобщо той е напълно нетоксичен. Но това не означава, че може да се злоупотрябява с количеството прием от препарата. Винаги трябва да се спазва препоръчаната дозировка.

Също така бихме искали да кажем няколко думи за янтарната киселина. Тя стимулира производството на енергия в клетките, стимулира усвояването на кислород от клетките и неутрализира свободните радикали. Янтарната киселина увеличава устойчивостта на организма към стрес, укрепва имунната система, повишава ефективността и намалява токсичността на лекарствената терапия, повишава умствената и физическата работоспособност, адаптира организма към неблагоприятни условия.

По този начин, Полисорб Плюс с пълно право може да бъде причислен към групата на най-мощните антиоксиданти още повече, че той едновременно с това е и ентеросорбент. Последното свойство увеличава антиоксидантния капацитет на Полисорб Плюс – извежда ненужните токсини от организма. В резултат на това, естествените защитни ресурси на живите клетки по-бързо се възстановяват.

Когато бил открит Полисорб Плюс, станало ясно още едно негово свойство - мембраностабилизиращо.
Мощен антиоксидант с възможност за ефективна ентеросорбция и стабилизиращ клетъчните мембрани – това е наистина удивително откритие на руските учени!
Ако използвате профилактично Полисорб Плюс, 3-4 пъти в годината, с продължителност на курса от две седмици, след консултация с лекар, вие може значително да подобрите здравето си, а оттам и да подобрите самочувствиети си, външния си вид, и да отложите настъпването на старостта.

Powered by OpenCart
Complete Foods © 2024